31 Eki 2019

MAVİ BALİNA OYUN İÇİ VİDEO VE 50 GÖREV

Mavi balina oyunun oyun içi videosu ve 50 görevin tamamı. Oyunu oynamayı düşünene arkadaşlar önce videoyu izleyip daha sonra oynamaya karar versinler. Mavi Balina oyunu nedir, nasıl intihara sürüklüyor?
MilliyetMolaTrendMavi Balina oyunu nedir, nasıl intihara sürüklüyor?
'Mavi Balina' adlı oyun, onlarca gencin canını aldı! Hala oynanmaya devam ediyor... Peki nedir bu Mavi Balina olayı?

Mavi Balina oyunu nedir, nasıl intihara sürüklüyor?

İnternet üzerinden oynanan bir bilgisayar oyunu, geçtiğimiz 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharıyla ilişkisi olabileceği sebebiyle soruşturuluyor. 'Blue Whale', yani 'Mavi Balina' adlı oyunda, oyuncular 50 talimatı yerine getirmek zorunda ve bunlardan bazıları ölümcül olabiliyor.Mavi balina oyunu tehlikesi sürüyor! Mavi balina oyununu oynayan çocuklar talimatları tamamladığında ise hayatına son veriyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. Peki oyuna neden mavi balina deniyor? İşte ayrıntılar…

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR?

Oyunun orijinal adı Siniy Kit. Bu ismin Rus rock grubu Lumen’in bir şarkısından alındığı düşünülüyor. Şarkının sözlerinde “Neden çığlık atarsın / Kimse sesini duymazken / Konu ne, konu ne” diyor. Şarkı “ağı delip geçemeyen devasa bir mavi balinanın” öyküsünü anlatıyor.

Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. 50. günün sonunda da kişiye son aşama olan “yüksekten atlayarak ya da kendini asarak” intihar etme komutu veriliyor.

Oyunun adıyla ilgili ortaya atılan bir başka iddia da zaman zaman balinaların açıklanamaz şekilde karaya vurup intihar eden hayvanlar olması.

aile , anne , baba , balina Çocuk İngilizce Instagram intihar Kocaeli Kocaeli Üniversitesi Ölüm Rusya şarkınsosyal medya Türkiye uygulama


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder