30 May 2020

İNSAN NEDEN ATATÜRK'TEN NEFRET EDER?



Sadi SOMUNCUOĞLU'nun Yeniçağ'daki yazısını noktasına virgülüne dokunmadan paylaşıyoruz.

Bu dönemin alametlerinden biri de, İstiklâl Harbimizin lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret şeklinde oldu. Bunlar; 100 yıllık hesabın peşinde koşanlar, "şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenler", 2. Cumhuriyetçiler, dinbazlar, etnik ırkçılar, her cins bölücüler, çıkarcılar ve riyakâr iş birlikçilerdir. Bu yolda hiçbir insanî, dinî, millî ve ilmî ölçüleri de yoktur... Peki neden?
Düşünmezler ki; I. Dünya Savaşı, Türk Milletinin en büyük eseri dediğimiz Osmanlı Türk Devletinin tasfiyesiyle sonuçlandı. Haçlılar; "1000 yıl mücadele edip, Türkleri ve Devletlerini yok ederek emelimize ulaştık. Şimdi sıra bunları geldikleri yer Orta Asya'ya sürmeye geldi" dedikleri sırada, adeta bir mucize oldu. Dört yıl süren harbin sonunda Padişahları esir, toprakları işgal edilmiş bir avuç yokluklar içindeki yaralı bereli Türk; kadını-erkeği, genci-yaşlısı ile Çanakkale'de ün kazanan liderinin, "Ya istiklâl, ya ölüm" çağrısına koştu ve "İkinci Ergenekon'u" yaparak zafere ulaştı. Böylece Osmanlı Türk Devletinin küllerinden bağımsız Türkiye Cumhuriyeti doğdu.
Özetlersek: Büyük Atatürk Türkiye Cumhuriyetini, tarihimize ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde Türk Milleti esasına göre, millî-üniter yapıda kurdu. Müslüman ülkelerde mezhepler, dinî gruplar, aşiretler, etnisiteler birbirini boğazladığı halde, 40 yıldır terör saldırılarına maruz kalan Türkiye'mizde böyle bir durum olmuyor. Çünkü, kökeni, dini, mezhebi ve cemaati ne olursa olsun herkes Türk Milletinin asli unsuru, Türk Devletinin eşit ve şerefli vatandaşıdır; dolayısıyla millet dokumuz çok sağlamdır.
İşte bu sebepledir ki, emperyalistler ve iş birlikçileri Büyük Atatürk'e karşı yüz yıldır iftira, kin ve nefretle saldırıyor; etnik ve dinî kışkırtma ile birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışıyor; başaramıyorlar. Kurucu atamız ne demiş: "Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

ABD düşmanlık yapıyorsa, dost muamelesi görmemelidir... vesselam.
Kaynak Yeniçağ: Neden Atatürk düşmanlığı? - Sadi SOMUNCUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder